Om Camilla

För CV skrolla nedåt.

CAMILLA NILSSON
Camilla, född och uppvuxen i Sölvesborg, har hantverks– och konstnärsblod i ådrorna och det kreativa tänkandet och skaparglädjen har berikat hennes liv så länge hon kan minnas. Camillas öga för detaljer, förmågan att förmedla en känsla via konsten och hennes noggrannhet är gåvor som är en stor tillgång i hennes arbete och resulterar i saker som är vackra att se på, som berör och håller hög kvalité.

Mellan 2007 till 2011 var möbelkonsten Camillas huvudsakliga uttrycksmedel för hennes konstnärskap. Våren 2008 kom även återbruksdesign in i bilden, bland annat i form av unika våningsfat, ljuslampetter och lampor. Sedan 2012 arbetar Camilla som konstnär/designer på heltid och konsten uttrycks främst genom abstrakta målningar i akryl.

”En av mina största passioner i livet är färger; hur de beter sig i olika sammanhang, harmonierar med varandra och hur de kan skapa balans. Likaså mönster, former, funktion samt material och dess strukturer. Intresset för arkitektur och inredning är stort. Och så tycker jag att återbruk känns bra, både ur miljösynpunkt och under själva omhändertagandet”.

CV

CAMILLA NILSSON               

Yrkesverksam konstnär & designer och befinner mig ofta i gränslandet däremellan.  Färg & form, och estetik, är några av mina största passioner. Växlar fritt, och gärna, mellan olika uttrycksformer inom inredningsdesign och i bildkonstens värld.

Inom inredningsdesign har jag arbetat med bl.a. möbler, belysning, ljusstakar, kuddar och, nu senast, små skrin. Allt handgjort i begränsade upplagor.

Bildkonsten uttrycks via måleriet, där jag föredrar det abstrakta, vilket känns mer intressant och utmanande.
Måleriet är intuitivt, och speglar känslor, minnen och sinnesstämningar. Tekniker: Akryl, tusch och träapplikationer på canvasduk, trä och pannåer.

Jag föredrar återbrukat material, det inspirerar och är hållbart.

Ett 70-tal separat- och samlingsutställningar har det blivit under åren.

Inköpt av bl.a. Konstföreningarna från:
Sölvesborgs kommun, Karlshamns kommun, Sölvesborg-Mjällby Sparbank, Ifö Sanitär samt Hässleholms konstförening och Sölvesborgs Konstförening.
Företagen: Sölvesborgshem, Försäkringsförmedlarna Syd AB.